Participanții se vor loga în ”clasa virtuală” în care au fost repartizați începând cu ora 9:30, accesând link-ul de Google Meet primit anterior pe emailul utilizat pentru înscrierea la concurs. Fiecare clasă virtuală va fi monitorizată pe tot parcursul concursului de către un supraveghetor.  

După intrarea în ”clasa virtuală”, supraveghetorul va face prezența și va explica din nou procedurile administrative de acces pentru subiecte și de trimitere a rezolvărilor prin platforma exam.net.

În căsuța de chat din ”clasa virtuală” Google Meet, supraveghetorii vor plasa codul de access pentru platforma exam.net, unde veți completa datele de identificare și veți găsi subiectele de concurs.

Din momentul intrării pe platforma exam.net, veți avea la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor de concurs. Este important ca pe toata durata concursului să rămâneți logați pe Google Meet, cu camera și microfonul pornite. .  

Vă rugăm să nu aveți foi, manual sau alte surse de informare pe masa la care lucrați sau în apropierea acesteia. 

Indiferent dacă utilizați telefonul sau PC-ul pentru a vă loga în ”clasa virtuală” pe Google Meet, vă rugăm să închideți alte aplicații (sau telefonul pus pe silent, fără vibații) pentru a nu fi deranjați de alte notificări sau sunete (ex. Viber, Instagram, Messenger etc.)   

În timpul concursului, aveți voie să folosiți doar tabelul periodic și tabelul solubilității. Fiecare subiect se rezolvă pe foaie separată, iar pe fiecare foaie, în colțul din stânga sus, scrieți ”Subiectul nr. 1”, respectiv ”Subiectul nr. 2”. În cazul în care folosiți mai multe foi pentru un subiect, notați numărul subiectului și numărul paginii, ex. ”Subiectul nr. 1 – pag. 1”.

Din momentul intrării pe platforma exam.net, nu mai puteți accesa alte site-uri sau aplicații de pe calculator și trebuie să rămâneți pe fereastra exam.net până la finalul concursului. Orice acțiune în afara platformei exam.net vă deconectează de la platformă și veți avea nevoie de acceptul supraveghetorului pentru a vă reloga.

La expirarea celor 120 de minute rezervate concursului, veți avea la dispoziție 15 minute pentru a fotografia rezolvările și a le urca în platforma exam.net, conform procedurilor explicate în documentul de mai jos. Pentru urcarea rezolvărilor pe platforma exam.net, e nevoie să ai pe telefon o aplicație de scanare a codurilor QR. Menționăm că platforma de concurs se va închide automat la ora 12:15 și după această oră nu veți mai putea trimite rezolvările subiectelor.

Rezultatele ediției a VIII-a a concursului iChemist vor fi afișate în decurs de 5 zile lucrătoare. De asemenea, în această perioadă vor fi trimise prin email și diplomele de participare în format pdf. Atenție: vor primi diplome de participare doar elevii care au trimis rezolvările în cadrul concursului.

Profesorii animatori ai căror elevi au participat la concurs pot face cerere pentru a primi adeverințe printr-un email trimis la concursichemist@gmail.com până la data de 25 noiembrie 2021.

Elevii care se vor afla pe locurile fruntașe vor fi anunțați despre cum vor putea intra în posesia premiilor.