iChemist este un concurs de chimie pentru elevi, inițiat de un grup de profesori din Republica Moldova și organizat anual sub egida Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău și în colaborare cu instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiul Chișinău și din Republica Moldova.  

iChemist nu este un concurs ca toate celelalte.

Nu este doar un concurs pentru pasionaţii de chimie, ci e și un eveniment care uneşte oameni ce descoperă plăcerea de a dărui şi de a-şi depăşi limitele creativităţii. 

În decursul unui an școlar, iChemist are trei ediții speciale:

  • iChemist Moldova – concurs național în format fizic pentru clasele 8-12 cu rezolvare de probleme;
  • iChemist Altfel – concurs internațional transdisciplinar în format online, pentru clasele 8-12, care îmbină pasiunea pentru știință cu cea pentru scris;
  • iChemist Junior – concurs național în format quiz online pentru clasa a 7-a.

De ce e iChemist diferit?

Spre deosebire de alte concursuri școlare, fiecare problemă pe care o creăm pentru iChemist pornește de la o poveste de viață cu substanțe întâlnite în bucătărie, în farmacia de acasă, în filme, în cărți, sau în viața de zi cu zi. Scopul nostru este să îi provocăm pe concurenții noștri să fie tot mai curioși și să le arătăm că chimia este peste tot în jurul nostru, deși mulți dintre noi nu o vedem sau o ignorăm. În fiecare an, peste 300 de elevi din toată Republica Moldova se înscriu online din proprie inițiativă la ediția națională, unii dintre ei fiind chiar la prima experiență de acest gen.

De aceea, avem nevoie de susținerea voastră, a celor dornici să investească în dezvoltarea curiozității copiilor în domeniul științei.

Pentru că vrem ca experiența iChemist să fie una memorabilă, câștigătorilor le oferim medalii, diplome și premii, în limita bugetului pe care reușim să îl strângem. Pentru a acoperi costurile acestor premii, avem nevoie de ajutorul tău! Donează costul unei cafele în contul organizării concursului iChemist, iar noi promitem să îl facem să crească în fiecare an tot mai bun și mai frumos! Intră pe platforma www.buymeacoffee.com/ichemist și contribuie cu ”o cafea” la organizarea ediției din acest an.

Donează costul unei cafele în contul echipei iChemist și ne poți ajuta să construim ceva mult mai important! 

„Aducem internaţionala la tine acasă” e o afirmaţie îndrăzneaţă pe care am facut-o la începutul acestui concurs. Din păcate sunt atât de puţini cei ce reuşesc să trăiască emoţiile unei olimpiade internaţionale; încercăm aşadar, an de an, să aducem un pic din atmosfera unei astfel de competiţii aici, la noi acasă. Iar până acum… ne-a cam reușit 🙂 Ajută-ne să ne continuăm misiunea!