iChemist nu este un concurs ca toate celelalte.

Nu este doar un concurs pentru pasionaţii de chimie, ci e și un eveniment care uneşte oameni ce descoperă plăcerea de a dărui şi de a-şi depăşi limitele creativităţii. De aceea, avem nevoie de susținerea voastră, a celor dornici să investească în dezvoltarea curiozității copiilor în domeniul științei.

De ce e iChemist diferit?

Spre deosebire de alte concursuri școlare, fiecare problemă pe care o creăm pentru iChemist pornește de la o poveste de viață cu substanțe întâlnite în bucătărie, în farmacia de acasă, în filme, în cărți, sau în viața de zi cu zi. Scopul nostru este să îi incităm pe concurenții noștri să fie tot mai curioși și să le arătăm că chimia este peste tot în jurul nostru, deși mulți dintre noi nu o vedem sau o ignorăm.

În fiecare an, peste 300 de elevi se înscriu online din proprie inițiativă și din propria lor dorință. Până în 2019, concursul iChemist a fost organizat doar prin fondurile proprii ale organizatorilor. Însă concursul crește de la ediție la ediție ”ca pâinea caldă”, la fel și dorințele noastre de a-l dezvolta la un nivel superior. 

Pentru că vrem ca experiența iChemist să fie una memorabilă, câștigătorilor le oferim medalii, diplome și premii, în limita bugetului pe care reușim să îl strângem. Pentru a acoperi costurile acestor premii, avem nevoie de ajutorul tău! Donează costul unei cafele în contul organizării concursului iChemist, iar noi promitem să îl facem să crească în fiecare an tot mai bun și mai frumos! Intră pe platforma www.buymeacoffee.com/ichemist și contribuie cu ”o cafea” la organizarea ediției din acest an.

Donează costul unei cafele în contul echipei iChemist și ne poți ajuta să construim ceva mult mai important! 

„Aducem internaţionala la tine acasă” e o afirmaţie îndrăzneaţă pe care am facut-o la începutul acestui concurs. Din păcate sunt atât de puţini cei ce reuşesc să trăiască emoţiile unei olimpiade internaţionale; încercăm aşadar, an de an, să aducem un pic din atmosfera unei astfel de competiţii aici, la noi acasă. Şi, cine ştie?…poate într-o bună zi, cu ajutorul tău, vom reuşi să transformăm iChemist într-un adevărat concurs internaţional.

P.S. Din 2020, iChemist a devenit un concurs internațional. Reușim să creștem concursul iChemist doar datorită contribuțiilor voastre.